«Արմինյն միրոր սփեքթեյթր» շաբաթաթերթի հաղորդմամբՙ վերջերս Մանչեսթրում (Անգլիա) վերահրատարակվել է Արտո Տեր-Հարությունյանի դասական համարվող խոհարարական գիրքը հատուկ բուսակերների համար:
Տեր-Հարությունյանը ծնվել էր 1940-ին Հալեպում (Սիրիա), հոգեւորականի ընտանիքում: Մեծ եղեռնի օրերին հայրը կորցրել է ընտանիքի բոլոր անդամներին, բացի մի քրոջից: 1952-ին հայրն իր ընտանիքի հետ տեղափոխվել է Մանչեսթր (Անգլիա), որտեղ որպես քահանա ծառայել է հայկական եկեղեցում:
Ընտանիքը հաջողությամբ ռեստորան է բացել նախ Մանչեսթրում, ապա նաեւ Լոնդոնում: Դրանք հանդիպման վայր են հանդիսացել ճանաչված հայ արվեստագետների համար: Շառլ Ազնավուրը, Վիլյամ Սարոյանը, Լորիս Ճգնավորյանը, Արամ Խաչատրյանը եւ ուրիշներ այնտեղ վայելել են ավանդական հայկական ճաշերն ու սիրալիր հյուրասիրությունը: Ի դեպ, Արամ Խաչատրյանը նաեւ դարձել է Արտո Տեր-Հարությունյանի որդուՙ Րաֆֆիի կնքահայրը:
Արեւելյան ճաշատեսակների սիրահար լինելովՙ Արտոն այնուհետեւ սկսել է մի շարք խոհարարական գրքեր գրելՙ օտարներին ներկայացնելով Մերձավոր Արեւելքի երկրների հարուստ խոհանոցը: Նա նաեւ տաղանդավոր նկարիչ է եղել եւ մեծ հայրենասեր: 1978-ին հրավիրվել է Հայաստանՙ մասնակցելու Հայ արվեստին նվիրված միջազգային սիմպոզիումին: Վերադարձին բանաստեղծությունների մի հատոր է հրատարակել «Ապագայից դեպի անցյալը» խորագրով, որտեղ ամփոփել է իր խոհերը: 1987-ի հոկտեմբերին 47 տարեկանում իր մահկանացուն է կնքել սրտի կաթվածից:
Հ. Ծ.